I 2002 reiste Hai Hang på studiereise til Singapore. Han ønsket å lære mer om asiatisk kokkekunst, og endte opp med en stor fasinasjon for fusion food etter å ha arbeidet på Raffles Hotel. Vel hjemme i Norge startet Hai egen virksomhet med catering, og fra 2004 Restaurant Valuta i Kunstbanken. Hais tolking av fusion food er mat som er inspirert fra øst mot vest. Hai har holdt på med dette matkonseptet både i Oslo og Hamar.

 

 

 

 

 

 

 

Bilde lånt fra CNBC.com

 

I julesesongen 2008 tok Hai over driften av Victoriahaven som han senere valgte å avvikle i 2014.

Sommeren 2011 til høsten 2017 var han driver av restauranten Volume på Østre Torg.

 

I februar 2014 åpnet Café Valuta Kulturhuset AS, det er en videreføring av Restaurant Valuta som var Hai`s første restaurantkonsept som startet i Kunstbanken i 2004. Nå er Café Valuta en ny, moderne og livlig restaurant for lunsj og middag med inspirasjon av fusion food.

 

 

 

                                                                                                                                         Foto: Frederik Garshol                                                                                                                Foto: Frederik Garshol

 

11.november 2014 åpnet innlandets største kjøpesenter CC Hamar. Her åpnet vi restauranten Hai Streetfood i 3.etasje og utsalgsstedet Hai2Go i 2.etasje. I tillegg flyttet Hai Catering fra Brukshuset og inn på CC Hamar i 2015. Etter noen tilpasninger til kjøpesenteret heter det nå Volum.

 

 

 

 

13. mai 2015 åpnet Hos Hai i Brumunddal.  Det var en storslått åpning i hjembygda og Hai ble tatt godt imot. Hai kunne endelig gi noe tilbake til Brumunddal.

 

 

Våren 2017 kom en dokumentar om Hai på TV2 som vi anbefaler alle å se. Det er en sterk og gripende historie. Det handler om flukten fra Vietnam, oppveksten i Brumunddal, og vi kan følge Hai på en fantastisk reise frem til i dag. Dokumentaren heter "Fra flyktning til gründer".

Bilde lånt fra CC Hamar

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now